Week 2 van de boodschappenchallenge alweer! Waar het vorige week niet bepaald gelukt is met het budget, wacht me deze week dus een leuke uitdaging. Ik heb €21,24 in het budget zitten voor de boodschappen.

Benieuwd hoe de challenge tot nu toe is gegaan? Dat lees je hier:

Week 1 boodschappen op budget

De boodschappen

Zondagmiddag weer even uitpluizen wat de aanbiedingen voor komende week zijn en wat er nog voor restjes liggen die ik kan gebruiken. Weinig dingen die op moeten of die ik kan gebruiken voor de maaltijden.

Van de 21 euro ben ik ongeveer 10 euro kwijt aan het brood. Dan houd ik dus 11 euro over voor de avondmaaltijden. De koolhydraten (pasta, aardappelen en rijst) hebben we wel in huis, dus het gaat vooral om de groenten. Dat zou toch wel moeten lukken voor 11 euro voor 5 maaltijden (voor zondag en maandag hebben we het eten al in huis).

Wat staat er in ieder geval op het boodschappenlijstje?

Courgette en aubergine zijn beide €0,59 dus die ga ik wel meenemen. Verder zijn er qua groenten niet zoveel goede aanbiedingen, dus ga ik kijken welke groenten met 35% korting zijn of gewoon sowieso onder de €1,50 per maaltijd. Met deze challenge is het toch jammer dat de groenteboer gesloten is sinds kort, die had oude groenten vaak voor echt weinig geld.

Dan heb ik nog sambal nodig, die hebben we altijd staan voor tosti’s bijvoorbeeld. En we hebben geen bladerdeeg meer, ik vind het fijn dat altijd in de vriezer te hebben liggen. Verder gaan we maar kijken hoe het loopt!

Wat is het geworden?

Maandag €2,27

We liepen langs de winkel, dus heb gelijk maar even wat gehaald. Ik liep ook langs de 35% afgeprijsd bak en moest me erg inhouden daar niks uit mee te nemen. Maar dat was allemaal ‘extra’ geweest en daar hebben we deze week nu net geen ruimte voor! Bladerdeeg pak ik normaal de roomboter variant, maar die is 2,09 en de originele is 1,09. Deze keer maar de goedkope gepakt dus. Ben wel benieuwd of ik het verschil proef.

 • Courgette (in de aanbieding)
 • Aubergine (in de aanbieding)
 • Bladerdeeg

Woensdag €11,76

‘s Avonds gegaan, in de hoop wat afgeprijsde dingen mee te kunnen nemen. Dat is gelukt!

 • 1 maisbrood (35% korting)
 • Biologische champignons 250 gr (35% korting)
 • Courgette (in de aanbieding)
 • Geraspte kaas
 • 1 kg biologische winterpeen
 • Chinese kool (35% korting)
 • 3 vegan magnums (35% korting – ik moest ze toch proeven!)

Na woensdag is er dus nog €7,21 over van het budget. Ik kom nu wel precies de week door qua brood, dus ik denk dat het gaat lukken!

Donderdag €5,54

Er waren nog wat boodschappen nodig, daarom nog even naar de winkel geweest.

 • Sambal (2 potjes, in de aanbieding, 2e halve prijs)
 • Vegetarische vleeswaren (35% korting)
 • Mandarijnen (35% korting)

Wat er nog over is? €1,67. Even kijken of we nog in de winkel komen, anders is het niet helemaal gelukt.

Zaterdag €0,17

Zaterdag ging mijn man nog even langs de winkel voor melk, havermout en fruit. Ik zei hem dat hij €1,67 budget had, maar daar had hij een oplossing voor. Hij heeft een bierkratje met lege flesjes meegenomen, zodat hij niet zoveel hoefde te betalen. 🙂 Ik vind het creatief bedacht! Hoe we dat doen als er straks nieuw boer wordt ingeslagen zien we dan wel weer.

 • 1 liter biologische melk
 • 500 gram biologische havermout
 • Zak appels
 • Zakje chocoladerozijnen

koken & tafelen algemeen

De maaltijden van week 2

Zondag hebben we nasi gegeten, de groenten hadden we al in huis.

Maandag waren het snijbonen met rijst en satésaus.

Dinsdag aten we mini-courgette pizzaatjes uit de oven. Plakjes courgette besmeerd met pesto of tomatenpuree en daar wat kaas of pijnboompitten op. Erg lekker! Daarbij wat losse pasta gekookt en die met pesto en kaas op smaak gemaakt.

Woensdag aten we gevulde aubergine met gehakt uit de vriezer en wat rijst erbij. We eten vrijwel geen vlees meer, maar hebben nog wat in de vriezer liggen wat wel op moet.

Donderdag was het pittige Chinese kool die ik woensdag had gekocht. Bij het recept hoorden alleen cashewnoten die ik vanwege het budget weg had gelaten. Dat was niet zo’n succes, cashewnoten waren juist de smaakmaker van het gerecht – sorry manlief.

Vrijdag had ik courgette en champignons uit de oven met pesto (blijft lekker!) en ik had er pasta bij gekookt. Lijkt erg op dinsdag, maar was toch weer een beetje anders.

Zaterdag hadden we mazzel. We konden bij de sporthal in het dorp soep ophalen, zij hadden teveel gemaakt en gaven wat weg. Dus daar een bakje groentesoep van op, samen met een pizza uit de vriezer.

Conclusie? Week 2 is geslaagd!

Dat was het! Week 2 is het dus gelukt om binnen het budget te blijven én te compenseren voor vorige week met nog €1,50 over!! Vooruit, met behulp van een beetje creatief boekhouden. Maar ik ben een gelukkig mens. 😉

Wel was het wel érg basic boodschappen doen. Een extraatje kon er echt niet vanaf en ik denk dat ik daar op de lange termijn echt niet gelukkig van zou worden. Ook pak ik liever wat vaker biologische groenten i.p.v. de reguliere groenten, wat nu ook lastig gaat. Maar voor komende week is er ‘gewoon’ €40 budget, dus ik hoop dat ik dan wat meer speling heb voor zulke dingen. Ik ga in ieder geval enthousiast verder 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *