Elk jaar weer klungelen omdat je nu eenmaal geen twee rechterhanden hebt. En dan, op het ‘Heerlijke avondje’, zit je je stiekem een beetje te verbijten. Iedereen heeft een prachtige surprise en daar is die van jou. Had ook door een 10-jarige gemaakt kunnen zijn, zeg maar. Voor mij helaas erg herkenbaar, dit tafereeltje. Dat moet dit jaar anders! Want weet je dat er ook makkelijke surprises voor Sinterklaas zijn, die zelfs jij en ik kunnen maken?

Ik ben er lekker op tijd bij dit jaar, omdat het de maanden voor Sinterklaas nogal druk is. Beter op tijd beginnen met het maken van die surprises, dus!

Sinterklaas doorkomen zonder al teveel nieuwe bergen speelgoed? Lees hier hoe: Minder speelgoed op een makkelijke manier

We willen dan wel graag makkelijke surprises voor Sinterklaas, maar ze moeten er liefst wel zo uitzien alsof het best ingewikkeld is om ze te maken. Een beetje verfijning, zeg maar. Dus ik ben op jacht gegaan naar ideeën die echt voor bijna iedereen geschikt zijn.

Cadeauwinkel

10 makkelijke surprises voor Sinterklaas

1. Voor de spelletjesliefhebber: De dobbelsteen

Neem een vierkante doos en doe hier het kadootje in. Beplak de doos met wit papier en snij uit zwart papier rondjes en plak de juiste hoeveelheden erop. zo ziet het eruit als een dobbelsteen.

Wat simpel, maar ik vind het toch een leuk idee!

Dobbelsteen surprise. Gevuld met watten zodat je er mee kunt gooien zonder dat de inhoudt teveel rammelt.

2. Deze pinguïn stal direct een beetje mijn hart toen ik hem zag. En bij het zien van de foto dacht ik dus dat het echt moeilijk zou zijn deze te maken. Maar het is voornamelijk wat geknutsel met twee lege flessen, wat verf en papier en vilt voor de sjaal.

-12/3/2019  Ze hebben deze helaas offline gehaald! Volgend jaar zorg ik dat er een nieuwe bij staat, erewoord! –

3. Een pizza voor de lekkerbek. Er zijn genoeg mensen die verzot zijn op pizza’s en waarbij deze surprise dus zeker toepasselijk is. Tik dus even een pizzadoos op de kop (wat een straf om een keer pizza te bestellen ;)) en aan de gang maar! Voor welk beleg ga jij?

makkelijke surprises voor sinterklaas

4. Mag jij aan de knutsel voor een echte spaarder? Dan is onderstaand spaarvarken zeker wat voor jou. Een omschrijving kon ik er niet bij vinden, maar onderstaande collage spreekt wel voor zich.

makkelijke surprises voor sinterklaas

 

5. Nog één voor de dierenliefhebber. Het is niet per se een Sinterklaas surprise, meer gewoon een knutselwerkje. Maar ik vond hem te schattig om niet met je te delen. Wellicht kan je dit schaapje op een doos zetten met een groen papier erop. Cadeau in de doos en het schaapje kan mooi bewaard blijven!

Wat heb je nodig? Vooral aardig wat wattenstaafjes, daarnaast ook zwarte verf en een knijper. En inderdaad, ook die mooie ogen moet je even apart aanschaffen. Verder staat er een duidelijke beschrijving op Homemade by Joke.

makkelijke surprises voor sinterklaas

Alweer op de helft van de surprises! Zat er al wat voor je bij?

6. Heb jij het lootje getrokken van iemand die van bakken houdt? Dan vind ik dit fornuis wel een heel leuke om te maken. Geen Nederlandse beschrijving erbij, maar met de vele detailfoto’s moet het toch lukken om het na te maken. Je hebt niet heel veel verschillende materialen nodig en het ziet er wel heel chique uit!

makkelijke surprises voor sinterklaas

 

7. En natuurlijk mag bij makkelijke surprises voor Sinterklaas een surprises voor de voetballiefhebber niet ontbreken!

Ga dus snel aan de slag met dit shirt. Als je op Knutselidee.nl kijkt, zie je ook shirts van andere clubs. In alle varianten mogelijk!

makkelijke surprises voor Sinterklaas

 

8. Deze bloeddorstige haai vind ik ook een leuke. Erg makkelijk te maken, maar het eindresultaat ziet er toch best grappig uit, vind je niet?

Je maakt deze gewoon van een schoenendoos.

makkelijke surprises voor sinterklaas

 

9. Deze stond niet tussen de Sinterklaas surprises, maar is er wel goed voor te gebruiken. Kennen we niet allemaal een kattenliefhebber? En hoe makkelijk is deze onderstaande surprise? Een melkpak en verf. Makkelijkst is misschien de basiskleur te verven en de rest met een stift te doen. Je kan het cadeautje erin leggen en de ontvanger kan er daarna ook nog een leuk plantje in zetten!

 

10. En we sluiten af met deze mooie Spongebob. En ja, het is zo simpel als het eruit ziet, een beplakte spons! Voor de verdere beschrijving kijk je op de website van jeknutseleikwijt.nl.

makkelijke surprises voor Sinterklaas

Tot het volgende artikel, met de groetjes van Spongebob! Oja, en van Sinterklaas natuurlijk. 🙂

Cadeauwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *