Herkenbaar? Wil je net even de was ophangen, de kamer opruimen of een ander willekeurig kleusje, maar je baby wil graag aandacht. Logisch, want jij bent ook gewoon heel leuk! Maar een mopperende baby kan soms best lastig zijn! Wat mijn lifesaver is? Dat lees je hier!

Onze dochter is super zoet, maar ze kan zichzelf nog niet zo goed vermaken. Logisch ook, met 4 maanden. Maar soms moet er wat gedaan worden en dan ben ik even niet beschikbaar voor liedjes, kiekeboe, vliegtuigje spelen, gekke bekken trekken, etc.

Sommige klusjes kan je goed doen met de baby in de draagdoek of draagzak. Ook superhandig! Maar soms is dat gewoon minder handig.

Nu ben ik niet van het kamp: de baby mag best even huilen, dat is goed voor de longen – lees bijvoorbeeld hier waarom. Dus zorg ik graag voor wat vermaak voor dametjelief.

Houd jouw baby er ook zo van als je zingt? Mooi! Dan heb je wellicht wat aan de volgende tip.

Zing liedjes in op je telefoon voor je baby!

Ik heb 10 minuten aan kinderliedjes ingezongen op mijn telefoon. En hier werkt dit dus als een tierelier. Als de moppermodus aangaat, pak ik mijn telefoon. Je kan natuurlijk ook proberen random liedjes op Youtube aan te zetten, maar mama’s stem is hier duidelijk de favoriet! Die anderen vindt ze niet zo boeiend.

Is ook heel handig met in slaap zingen, wat hier nog wel eens nodig is als ze een beetje tegen haar slaap vecht. Dan zing ik namelijk een stuk of 10 keer ‘Slaap kindje slaap’ (afgekeken van papa) en meestal is ze dan al een eind onderweg naar dromenland.

Ook gebruik ik het als ze in de kinderwagen ligt. Soms begint ze onderweg een beetje te mopperen en ook dan is zingen hier het ultieme middel. Maar ik ben niet zo’n fantastische zangeres, dus ik ga niet graag het hele dorp door. Mijn oplossing is dus de liedjes aan te zetten en de telefoon bij haar te leggen (op vliegtuigstand, tja, ik weet ook niet precies hoe dat zit met straling). Ik kan rustig de boodschappen doen en dochterlief mag lekker naar mijn gezang luisteren.

Werkt ook goed bij eenkennigheid

De kleine dreutel hier heeft tegenwoordig ook ontdekt dat papa en mama soms weg zijn. En dat vind ze niet leuk, waardoor ze niet zo gezellig is voor de oppas – sorry opa en oma, over een poosje is ze vast niet weg te slaan bij jullie. De oplossing? De ingezongen liedjes! Ze snapt dan niet helemaal waar ik ben en kijkt wat zoekend om zich heen. Maar het horen van mijn stem zorgt er meestal voor dat ze zoet is en niet hoeft te huilen.

Wat doe jij met een mopperende baby op een onhandig moment?

Ik ben hier een beetje bij toeval achter gekomen. Misschien heb jij ook wel zo’n handige lifesaver voor zulke momenten. Wat doe jij met mopperende baby’s op onhandige momenten?

En nu moet ik gaan, want de baby moppert en de liedjes werken niet meer. šŸ˜‰

PS1. Ja, ik snap dat elke baby anders werkt en misschien werkt dit voor jouw baby wel helemaal niet! Maar iets met ‘niet geschoten is altijd mis’.

PS2. Nee, ik scheep mijn mopperende baby niet altijd af met ingezongen liedjes op mijn telefoon en ik heb zeker voldoende ‘live’ contact met mijn dochter. Don’t worry, mijn baby is veuls te leuk om niet de hele dag door te knuffelen!

PS3. Dit werkt wellicht ook heel goed met liedjes die door papa zijn ingezongen, maar dat hebben we nog niet uitgeprobeerd.

Meer lezen over baby’s? Misschien vind je dit leuk:

Wasbare luiers zijn vies! Toch?

10 originele kraamcadeautjes

5 tips om de babykamer goedkoop in te richten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *