Kinderen duur? Dat is maar net hoe je er zelf mee omgaat. Vandaag geef ik je 5 tips om te besparen op je aankopen voor de baby. Want de babykamer goedkoop inrichten betekent zeker niet dat die kamer onderdoet voor een babykamer met allerlei dure spullen! Heb jij ook geen zin om meer dan €1000,- uit te geven voor spullen waar de baby helemaal niks om geeft? Lees dan verder!

babykamer goedkoop inrichten

1. Schaf je meubels tweedehands aan

Baby’s blijven niet heel lang baby. Daardoor worden de babymeubels ook niet heel erg lang gebruikt. Tweedehands zijn er echt pareltjes te vinden. Of je nu graag een complete set hebt of liever allemaal verschillende soorten meubels aanschaft. Marktplaats staat helemaal vol met meubels in alle soorten en maten. En voor alle soorten prijzen, dus je kan het zo goedkoop houden of duur maken als je zelf wil. De babykamer goedkoop inrichten hoeft dus écht niet moeilijk te zijn!

Daarbij hoef je ook niet per se een speciale commode te hebben, een mooie ladekast kan ook goed voldoen als plek om te verschonen. En sommige mensen hebben juist geen kledingkast voor hun baby, omdat alles in de commode past. Bedenk welke meubels jij graag wil en denkt nodig te hebben.

En daarbij: Tweedehandse meubels zijn duurzamer. Hoe langer meubels gebruikt worden, des te duurzamer het is. En laat ik het nu een heel mooi idee vinden om de impact van mijn kleintje op het milieu vanaf het begin zo laag mogelijk te houden.

Zwangerschapskleding

2. Bekenden die net uit de kleine kinderen zijn?

Vaak ben je niet de enige in je omgeving met kinderen. En als andere mensen net uit de kleine kinderen zijn, is dat ideaal. Want die hebben vaak veel spullen, die je voor weinig geld of zelfs gratis mag overnemen. Alhoewel ik in dat laatste geval wel een paar gratis oppasdagen aan ze zou aanbieden. 🙂 Een mooie win-winsituatie! Zij zijn van hun spullen af en jij bent er blij mee.

Ook kinderkleding krijg je vaak met tassen vol. Of bezoek eens een kinderkledingbeurs! Voor klein en groter grut allerlei leuks te vinden.

3. Maak je decoratie zelf

Misschien ben jij wel een timmerman die zelf alle meubels in elkaar timmert. Maar ook als je dat niet bent, zijn er wel andere dingen die je wél kan doen. Want de babykamer goedkoop inrichten is wel makkelijker als je zelf ook aan de slag gaat. Zoals zelf een vlaggetjesslinger breien of haken voor aan de wand. Of een mooie fotolijst aankleden met foto’s die je graag op de babykamer hebt. Ben je goed met de naaimachine? Dan kan je ook de hoes van het aankleedkussen en de deken(s) voor het ledikant zelf gemakkelijk maken. Want stof per meter is vaak een stukkie goedkoper dan die spullen nieuw te moeten kopen. Daarbij is de keuze ook groter als je zelf de stof uit kan kiezen. Zodat je alles precies zo kan maken zoals jullie het mooi vinden!

4. Een wandschildering, die maak je zelf!

Of je nu erg creatief bent of niet, zo’n mooie wandschildering kan je ook echt zelf maken. Zelf waren wij aan het kijken naar sjablonen waarmee je zelf een mooie tekening op je muur kan inspuiten. Maar voor een sjabloon op formaat ben je ook al snel zo’n €80,- kwijt. En natuurlijk valt dat opzich wel mee voor een mooie muur, maar het kan goedkoper. Ken jij iemand met een beamer? Of wellicht heb je er zelf één? Ook kan je via de plaatselijke Facebookpagina vragen of iemand er één te leen heeft. Wat je dan nog nodig hebt is een mooie kleurplaat bijvoorbeeld of een mooi plaatje.

Projecteer de tekening op je muur en schilderen maar! Bij ons is het resultaat erg mooi uitgepakt en de kosten? De verf hadden we nog liggen, dus ja, een mooie wand voor geen geld!

5. Bekijk kritisch wat je nodig hebt

De uitzetlijsten van de winkels zijn enorm uitgebreid. Maar het is heus geen ramp als je niet op dag één al een box in de woonkamer hebt staan – die hadden we hier pas na 2 maanden. Of een wipstoeltje – met 4 maanden hebben wij er nog geen één. Of een babybadje met inzetstuk. De dingen die mensen veel gebruiken verschillen heel erg. Als je aan jonge ouders vraagt wat ze écht veel gebruikt hebben en wat niet, verschilt dat behoorlijk per ouder. En per kind. Voor sommige baby’s heb je net wat andere spullen nodig, bijvoorbeeld omdat ze het heel fijn vinden om veel gedragen te worden.

Maar wat het vooral is: als je nog iets mist, bestel je het online en is het de volgende dag in huis. Er is bijna niks wat niet één dagje kan wachten en anders kan je het vast ook nog wel ergens lenen.

Twijfel je dus over een bepaalde aankoop? Wacht dan tot je baby er daadwerkelijk is en bekijk of je het product dan nog steeds mist.

En: Onderdruk je hormonen en de bijbehorende koopdrang

Niet een echte tip, maar wel een hulp met de babykamer goedkoop inrichten. Want heb je nu werkelijk die limited edition kinderwagen nodig van €1500,-? Of kan je die wellicht ook tweedehands aanschaffen? En misschien voldoet dat model wat je voor voor de helft van de prijs kan kopen ook wel prima.

Onderdruk je hormonen en bekijk het allemaal even met een praktische bril in plaats van de roze baby-bril. Want wordt een baby extra gelukkig van dure meubels op zijn kinderkamer en een dure kinderwagen om in te liggen? Ik kan je verklappen: Nee, dat wordt hij of zij niet. Baby’s worden gelukkig van veel bij hun papa en mama zijn en op z’n tijd een schone luier en (borst)voeding.

Natuurlijk is het prima als je graag veel geld aan de babykamer en alle babyspullen uitgeeft, maar voel je zéker geen slechte ouder als jij het geld er niet voor (over) hebt om alles splinternieuw te kopen. Niemand die er wat van merkt als je niet het nieuwste van het nieuwste hebt, behalve je portemonnee dan!

Waar wij ook veel geld op hebben bespaard is het gebruiken van wasbare luiers. Iets voor jou?

De babykamer goedkoop inrichten, wat zijn jouw tips?

Was jouw babykamer een flinke rib uit je lijf of ben jij een expert in de babykamer goedkoop inrichten? En heb je nog bepaalde tips om het allemaal wat goedkoper te houden? Laat het me weten in de reacties, ik ben benieuwd!

Baby algemeen

Ook interessant:

Minder speelgoed op een makkelijker manier

10 tips voor originele kraamcadeautjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *